De quin color pintar l’habitació segons el Feng Shui?

09/11/2013 at 12:14 Deixa un comentari

Hola Amics ! Primer moltes gràcies a tots per seguir el meu blog i donar el vostre suport. M’alegra molt veure tots els comentaris i consultes que intento contestar a mesura del que puc . Les consultes són totes molt diverses però hi ha una tendència, crec que una mica errònia que m’agradaria aclarir . Molts de vosaltres m’esteu preguntant de quin color heu de pintar l’habitació segons el Feng Shui o si cada habitació ha de coincidir amb el mapa bagua . Una noia em preguntava si havia de pintar la seva habitació negra ja que coincidia amb la zona de la carrera professional segons el mapa bagua. La meva resposta va ser: no !

El Feng Shui va més enllà de pintar les parets de les habitacions. Crec que hem d’entendre que la nostra casa tindrà un bon Feng Shui si té un bon txi. Què significa? En paraules senzilles, segons la meva experiència, primer de tot la nostra casa ha de reflectir el què som, la nostra personalitat, que estigui decorada al nostre gust amb els colors que ens agradin, que estigui ben endreçada amb objectes personals que ens importin, fotografies que ens encantin, sense trastos inútils que ens disgustin cada vegada que els veiem, i sobretot que hi hagi la presència dels cinc elements.

Hem de pintar cada habitació segons el mapa bagua ? La meva resposta és no . Crec que és més important que estiguin presents els cinc elements en totes les habitacions. Que l’habitació tingui un equilibri adequat a les nostres necessitats i gustos . Podeu llegir el post dels cinc elements i entendreu millor aquest concepte .

Com arquitecta i dissenyadora d’interiors aconsello sempre que es pintin les parets amb colors neutres i que siguin els objectes de decoració dels que ” manen ” en els nostres dissenys. Tenim mil objectes que ens aportaran els colors i textures adequats com coixins, mantes, quadres, fotografies, flors, plantes, etc .

Decorar amb els colors i formes del mapa bagua és millor fer-ho quan vulguem reforçar una àrea de la nostra vida . Podem tenir tota la casa amb un bon Feng Shui , amb els cinc elements, i una habitació en concret amb els colors de la zona del bagua que correspongui a la part de la nostra vida que vulguem millorar.

Quan pintarem les parets segons el mapa bagua ? En alguns casos, recomano pintar o posar un paper pintat o decorar l’habitació en el cas que vulguem reforçar una àrea de la nostra vida . És a dir, per exemple, si volguéssim millorar la nostra relació de parella o trobar l’ amor o la nostra vida amorosa és un desastre,  l’habitació que es trobés a la casella de l’amor i el matrimoni del mapa bagua la  podríem pintar una o dues parets de color blanc, vermell o rosa o amb estampat floral adequat.

Per posar un exemple resum de tot el concepte: la noia que em preguntava si havia de pintar l’habitació negra perquè coincidia amb la zona de la professió .

En primer lloc li preguntaria : t’agrada la teva habitació com la tens actualment? Està ben endreçada? Tot el que hi ha t’agrada? Què hi eliminaries? Què hi afegiries?

En segon lloc : estan presents els cinc elements? Té bon txi ?

En tercer lloc , com va la teva carrera professional ? Tens feina? Vols millorar a la feina? T’agrada la teva professió?

Si totes les respostes fins aquí han estat un si , llavors no toquis aquesta habitació! Té un bon Feng Shui ! Perquè canviar-la i pintar-la amb altres colors si tot t’agrada i et va bé ?

En el cas que la resposta sigui no aleshores podem decorar segons el mapa bagua per reforçar aquesta àrea. Pintant tota l’habitació de negre ? Doncs no, en aquest cas de la zona de la carrera professional, la podem pintar amb un color neutre que ens agradi, com un gris perla, blau clar o blanc trencat i posarem objectes com vidres , miralls , quadres de mars o aigua , objectes amb formes casuals , objectes de color negre , blaus foscos , etc . Podeu veure el post de la carrera professional.

Espero que aquest post us serveixi per entendre una mica més el Feng Shui , i ajudi  que la vostra vida sigui una mica millor!

Anuncis

Entry filed under: arquitectura, decoració, HABITACIONS, PRINCIPIS BÀSICS FENG SHUI. Tags: , , , .

Mapa bagua: la carrera professional Mapa Bagua: La salut i la familia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Twitter Updates

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.


%d bloggers like this: